Värdegrund

Vision och värdegrund

Pensionärernas Bordtennisklubb

Pensionärernas Bordtennisklubb (PBK), Göteborg, är en förening för personer +60 år. Vi ingår som en fristående förening i Svenska Bordtennisförbundet. Vårt mål är att bedriva bordtennis för seniorer, ha en sund ekonomi och använda våra pengar så de kommer till nytta för alla medlemmar.

Demokrati och delaktighet

Föreningsdemokratin innebär, att alla medlemmars röst har lika värde. Delaktighet innebär, att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för vår verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund.

Glädje och gemenskap

Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta. Vi vill bedriva och utveckla vår verksamhet så att vi skall kunna ha roligt, må bra och hålla oss friska även i hög ålder.

Alla medlemmar har ett ansvar för att nya medlemmar kommer med i spelet och gemenskapen.

Allas rätt att vara med

Alla (+60 år) som vill skall kunna vara med i PBK utifrån sina förutsättningar oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, kön eller sexuell läggning.

Rent spel

Rent spel och ärlighet är en förutsättning för idrottande på lika villkor. Det innebär att hålla sig till klubbens regler och ha en god etik och moral. Vi skall verka mot mobbing, trakasserier och våld såväl i som utanför idrottshallen.

Skärmavbild 2013-10-17 kl. 16.03.58

Specialbeslag